T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi

Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi

Telefon
224 368 25 00
Belgegeçer
224 368 20 02
WEB
https://btsoanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres
Yavuz Selim Mh. 1. Okul Sk. No82 16280 Yıldırım / BURSA
Vizyon
- Kaliteli istikrarından taviz vermeden başarımız daha üst seviyelere çıkacaktır. - Güvenli, Başarılı, Yeniliğe açık -Öğrenci merkezli, Geleceğe ışık tutan -Akla ilk gelen okul olmak - Mirasımız manevi değerlerine bağlı, çağdaş akılcı kendisi ve çevresi ile barışık bir nesil bırakmaktır. - Milli ve manevi değerlerle donatılmış kendisini gerçekleştirebilmiş, bir birey olmanın hazzını yaşayan ve yaşatan bir nesil için tüm çabamızla çalışıyoruz.
Misyon
Okulumuz Öğrencilerine; -Ekonomik bağımsızlık kazandıracak nitelikte eğitim öğretim veren -İnsanı seven ve insana değer veren bireyler yetiştiren - Öğrencilere kim olduklarını kavratan ve güçlü yönlerini ortaya çıkaran -Temel becerileri öğretmede en etkili olan -Problem çözme becerisini kazandıran -Okul kaynaklarını, öğrenci başarısını arttırmaya yönelik kullanan, -Her öğrencisine zamanın öğrenme fırsatlarını sunan, -Öğrenciye saygı, sevgi ve hoşgörüyle yaklaşan, - Okul aile ilişkilerine önem veren, -Vasat öğrencilerin temel becerilerini kazanmasını sağlayan, - İş üretmeyi alışkanlık haline getiren, -Kaynaklarını etkili ve verimli kullanan, -Kaliteyi ön planda tutan, temel bir eğitim öğretim kurumudur. Vatanına ve insana sevdalı, bilimsel özelliklerde bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, paylaşımcı, özgür düşünebilen, toplum değerlerine saygılı, kendini ve ailesini, ekonomik özgürlüğe taşıyacak bireyler yetiştirmektir
Başarılar
2015 Genç Erkekler Futsal İl 2.liği 2015 YGS de 12/A sınıfı öğrencisi EZGİ ÇAŞKURLU TÜRKİYE SIRALAMASINDA İLK 18 BİNDE yer almıştır.
Öğretmen :50
Öğrenci :777
Derslik :24
Konferans Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3445
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler
09:00 da başlar 16:05 te biter. Öğlen arası 13:00 - 13:50 arası 50 dk dır.
Isınma
Okulumuz doğalgaz yakıtı kullanan kalorifer sistemi ile ısınmaktadır.
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce, Almanca
Ulaşım
Metro (Arabayatağı İst.),Şehir Merkezinden gelecekler için 22-D,23-A(Arabayatağı ist. geçen tüm taşıtlar),Nilüfer ve Osmangazi yönünden gelecekler METRO hattını ,Kestel Gürsu tarafından gelecekler için 1-K 2-K,2-G,91
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz Bursa İli, Yıldırım İlçesi,Arabayatağı Metro istasyonunun yanında bulunmaktadır. Ankara Yolunun 50 metre altında bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Bursa İl Merkezinde Yıldırım İlçesinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%82.30
Sportif Etkinlikler
Güreş Emirhan TOPAL 84kg Bursa 1.si Batuhan ŞAHİN Karete 74kg Bursa 2. Kız Futbol Takımı Bursa 3.sü Kros Kestel Gürsu Yıldırım İlçeleri arası 1.lik Eskrim Enes ARSLAN Bursa 5.si Kayak Oğuzhan DAŞTAN Bursa 3.sü olup Türkiye Şampiyonasına Katılmıştır.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
ERKEN OKUL TERKİ YURTDIŞI PROJE FAALİYETİ
Yazdır